Локомотив (Горна Оряховица) излезе с официално съобщение след приключването на есенния дял на първенството.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА НА ОФИЦИАЛНИЯ СИ САЙТ:

ОФК "Локомотив" (Горна Оряховица) ще продължи политиката да налага местни футболисти в първия отбор (родени в гр. Г. Оряховица и/или юноши на Локо (ГО). Осем футболисти: Иван Иванов, Иван Славов, Янислав Цачев, Ахмед Мурад, Тодор Бакърджиев, Кирил Димитров, Звезделин Бончев и Ивайло Чакалов са взели участие в официални двубои от първенството на Втора Професионална лига.

През есенния полусезон подготовка с отбора водиха, играха в контролни срещи и присъстваха в групата за официалните срещи: Момчил Кузманов, Владимир Янков, Йордан Борисов, Валентин Петров и Зехнур Чаушев. Треньорският щаб обсъжда две кандидатури от ДЮШ на ОФК "Локомотив" (ГО) за привличане на трети вратар към първия отбор. С изменение и допълнение на Заповед РД-01-677 от 25.11.2020 г. точка 9 търпи промяна от 18.12.2020 г., като с промяната се дава възможност на ненавършилите 18 години, но картотекирани към спортните федерации, да могат да се състезават отново. Това дава възможност на Иван Славов, Янислав Цачев, Владимир Янков, Йордан Борисов и Валентин Петров да се присъединят отново към мъжкия отбор.

Локо (ГО) се похвали с нов спонсор

Локо (ГО) се похвали с нов спонсор

"Радваме се, че успешна фирма като HMI оценява това и е готова да помогне в този момент"

От 2013 година насам след възраждането на отбора и подготовката за завръщането в професионалния футбол през клуба са минали над 150 футболисти. Поддържаше се линия около 20 външни играчи на сезон и не е интегриран нито един местен футболист. "Локомотив" е на правилния коловоз, пътят ще е дълъг и труден, но промяната е факт.През този век в ОФК "Локомотив" (ГО) за пръв път на професионално ниво местните футболисти са повече от външните. Към момента отбора разполага с 11 външни футболисти и местните са повече от тях. От всички ръководители и треньори на първия отбор и ДЮШ на ОФК "Локомотив" (ГО) единствено треньорът на вратарите на представителния отбор не попада в групата на местните кадри.

Благодарим на футболистите и треньорите във всички гарнитури за себераздаването и мъжеството през есенния полусезон. Тези факти доказват, че ОФК "Локомотив" (ГО) е най-автентичният и най-истинският отбор във Втора Професионална лига!