Викторио Павлов е новият старши-треньор на Ботев (Враца). Името на 41-годишния специалист беше обявено от председателя на клуба и кмет на Община Враца Николай Иванов.

"Днес проведохме среща с треньора за уточняване на всички параметри относно договора му с клуба", коментира Иванов.

Викторио Павлов, който досега бе треньор в ДЮШ на Левски , ще наследи Бойко Величков, който бе осводобен от ръководството на врачани след края на първенството. Договорът между Викторио Павлов и Ботев (Враца) ще бъде подписан в петък (20 юни).

Продължителността на контракта между двете страни все още не е уточнен. Първото занимание на отбора под ръководството на новия наставник е насрочено за 23 юни. Тогава се очаква да бъде и официалното представяне на Викторио Павлов.

Кариерата си на футболист Павлов започва в ЦСКА през 1989 година, когато Димитър Пенев го налага в първия тим. Играе още в отборите на Локомотив София. ФК Шумен, Левски, Славия, Пансерайко (Гърция) и в Лонгорес (Испания).

От 2005 година е треньор на дублиращия тим на Левски. През 2008 година за кратко поема отбора на Локомотив (Мездра), а през април 2012 в тандем с Ясен Петров са треньори на Левски.