Спартак (Плевен) ще участва в първенството на Втора професионална лига – сезон 2016/2017. Това е резултатът от днешната среща в родната футболна централа. Решението донесе дългоочакваното спокойствие за всички в клуба и феновете му. Уточнен е вече и броят на отборите, които ще се състезават в шампионата на втория ешелон – 16.

От миналия сезон продължават – Поморие, Оборище (Панагюрище), Ботев (Гълъбово), Банско, Созопол, Спартак (Плевен) и вторият отбор на Лудогорец (Разград). Пирин (Разлог) също, но под ново име – той се обедини с осмия в Югозападната “В” група - Септември (София) и вече ще носи името Септември, а домакинските си двубои ще провежда в столицата.

Вторият тим на Литекс (Ловеч) пък ще бъде заменен от дубъла на новия ПФК ЦСКА-София. В групата се изкачват шампионите на Северозападната и Югоизточната “В” групи, съответно Етър (Велико Търново) и Несебър, както и подгласниците на първенците в Северозападната и Югозападната - Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица).

На поканата на БФС откликнаха още 12-ият в Югозападната “В” група - София 2010, наричащ се вече Царско село (София), 13-ият в Югоизточната “В” група - Левски (Карлово) и шампиона на Областна футболна група София (столица) - Локомотив (София). Сезон 2016/2017 на Втора професионална лига стартира на 7 август.