Иван Атанасов се раздели по взаимно съгласие с Банско. В четвъртък след обяд се състоя дълъг разговор с изпълнителния директор на клуба Йордан Баряков, на който бе разгледано детайлно развитието на отбора от встъпването в длъжност на наставника до края на изминалото футболно първенство.

Веднага след това бившият вече наставник на козлите Иван Атанасов каза: "През декември 2015 година поех отбора в много тежък период. Имаше напуснали състезатели, треньорският щаб също пое в друга посока, останаха неизплатени заплати. Всичко това приех, защото имах доверие в ръководството на клуба в лицето на изпълнителния директор Йордан Баряков, представител на основния спонсор - Общината. Този човек ми създаде много добри условия за работа. Но се получиха някои различия във вижданията ни за бъдещето на отбора и затова се разделихме по взаимно съгласие като приятели. Нееднократно заявявах, че отборът на Банско е трамплин за много футболисти и се радвам, че излязох прав.”

“Мъжкият отбор беше подготвен на нужното равнище. Наличните футболисти изиграха доста силни срещи и при по-голям бюджет можеше да се стигне и до по-добро класиране в групата. Най-положителното нещо в политиката на този клуб бе, че винаги се подчертаваше дебело да не се спира развитието на футболисти, търсени от по-големи отбори, защото това е и чест и гордост за Банско като цяло. Излязох прав и се гордеям че Костадин Слаев и Илия Мунин са вече футболисти на новака в “А” група Верея Стара Загора, Красимир Илиев - в Нефтохимик (Бургас), Георги Кременлиев - в Дунав (Русе), Александър Стоянов умува над оферти от професионални клубове и до дни ще стане ясно с кого ще се съгласи да подпише договор. Младият Адриан Димитров също има предложение от класни и сериозни отбори и въпрос на няколко дни е да има яснота къде ще заиграе”, коментира вече бившият треньор на Банско.