С ден закъснение Добруджа стартира своята подготовка за пролетния полусезон от Североизточната трета лига, предава информационна агенция "Добруджа". В първата тренировка днес се включиха 13 футболисти.

Лошото време и днес попречи на част от играчите от Варна да стигнат до Добрич. Това бе и причината да не бъдат официално представени двамата нови футболисти. И двамата са офанзивни футболисти, и двамата са сред водещите състезатели на основните конкуренти на Добруджа за първото място.

Нападателят на Черноморец (Балчик) Илиян Капитанов прави пореден опит да облече жълто-зелената фланелка. Бившият младежки и юношески национал е на 24 години, роден е в Генерал Тошево, но още на 12 години е привлечен в Черно море, заради огромния си потенциал. Във визитката му личат 3 сезона в "А" група с екипа на Черно море, както и за елитния Любимец, Созопол в "Б" група.

Мердин Мехмедов идва от Калиакра /Каварна/. Може да играе в атака и в халфовата линия. Той е на 23 години, играл е още за родния Шумен и Ботев (Нови пазар). През есента отбеляза 2 красиви гола във вратата на Добруджа, като в мача за Купата взе топката от собствената си половина и премина през целия терен преди да отбележи. Очаква се двамата нови да се присъединят към отбора утре.

Единственият напускащ Добруджа е защитникът Иван Иванов, който е поставил неизпълними условия пред ръководството. 

Подготовка с мъжкия състав ще водят и двама от юношите старша възраст - Георги Димитров и Вилиян Филев.

Подготовката ще протече изцяло в Добрич.

Банско с мащабна селекция

Банско с мащабна селекция

Купуват петима нови

Първата контрола е насрочена за 1 февруари - срещу Лудогорец 2. Седмица след това Добруджа ще играе на 8 февруари със Септември (Тервел). Следващите три мача на "жълто-зелените" ще бъдат на турнира "Балчик къп", който ще се проведе в "Белия град" и Албена.

За 25 февруари е предвидена последната проверка преди подновяването на първенството - в Добрич срещу румънския Тулча.

Финансово и организационно в отбора всичко е наред, заяви днес старши-треньорът Радослав Вардаров.