Защитникът на Марица Любомир Николов отива на проби в германския втородивизионен отбор Кьолн, съобщи президентът на пловдивския клуб Рангел Берберов.

"Любомир заминава за Германия на 11 януари и ще остане в Кьолн десет дни. Готови сме да го продадем на немците в случая, че го одобрят", добави Берберов.

На 8 януари пък за Швеция пътува халфът на Марица Николай Манчев, който е искан от местния Калмар.

В Кьолн играе бившият голмайстор на Литекс - словенецът Миливое Новакович, старши треньор на отбора е Кристоф Даум, а президент е легендарният немски футболист Волганг Оверат. Любомир Николов е на 21 години и е юноша на Левски (София). Той дойде в Марица през това лято и играе на поста ляв бек.

"Почти е сигурно, че с нас се разделя Иван Площаков към когото сериозен интерес има от Черно море, Берое и два от водещите ни отбори от "Б" групите", сподели още Берберов.

Босът не потвърди, че другият нападател на тима - Георги Христов, ще подсили ЦСКА. Известно е, че "червените" отдавна следят голаджията на Марица.

"Няма конкретна оферта. А и ще останем без отбор, ако продадем и Христов", завърши президентът на втородивизионния клуб.