Новата шампионка на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените - Арина Сабаленка заяви след успеха си над Елена Рибакина на финала, че се надява след година отново да се върне в Мелбърн и да има шанс да защити титлата си.

"Искам да се извиня още в началото на лошия ми английски, защото съм много развълнувана и думите ми идват на моя роден език. Благодаря първо на многоуважаваната Били Джийн Кинг. Благодаря и на моята съперничка, която е невероятна тенисистка и се надявам да имаме още срещи. Свърши толкова работа, така че най-искрени поздравления. Благодарности и към публиката, без която едно такова събитие просто не е същото.

А към моя екип ще кажа, че знам какво ви причиних в последната година. Благодаря, че останахте близо до мен в един от най-трудните ми моменти. Надявам се, че догодина ще се върна отново и ще мога да се боря да защитя титлата си. Много съм щастлива и горда от себе си.

Това беше голямата ми цел още откакто се състезавам в големия тенис и сега мога да бъда горда от себе си и моя екип. Това е нереално. Искам да посветя тази победа на моето семейство, което премина през много трудности в последните години. Усещах, че върху мен има голяма отговорност не само заради мен, но и заради самите тях. Започнах лошо в първия сет, а във втория трябваше да опитам нещо различно. Да поставя съперничката повече под напрежение, да я накарам да се движи.

Арина Сабаленка сътвори обрат и спечели тазгодишното издание на Australian Open

Арина Сабаленка сътвори обрат и спечели тазгодишното издание на Australian Open

На финала се справи с Елена Рибакина