Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал заяви, че е постигнал основната си задача днес - да спечели, след като се класира за втория кръг на Australian Open след четирисетов успех над британеца Джак Дрейпър.

"Супер щастлив съм да бъда отново тук в Австралия. Това е 19-ият ми сезон в професионалния Тур, така че съм много развълнуван за това ново начало. Нуждаех се от победата, това беше главното. Няма значение как я постигнах.

Най-важното нещо днес е победата срещу тежък опонент. Знаехме, че няма да бъде перфектно...и не беше перфектно. Но мисля, че направих нещата добре. Много съм доволен от успеха, защото това ми дава шанс да изляза отново на корта.

Мисля, че при Дрейпър става въпрос само за крампове - това, което му се случи в края на двубоя. Надявам се да не е нещо сериозно. Мисля, че е в добра позиция за един продуктивен сезон. Щастлив съм, че успях да спечеля срещу страхотен играч този следобед.

Единствено щеше да ми повлияяе негативно, ако семейството ми не беше тук с мен за месец. Не знаеш как ще реагираш, нали? Не знам как ще се чувствам без детето ми тук за месец време. Не бях готов за това предизвикателство, радвам се, че жена ми дойде с него тук. Винаги съм обичал децата. Да мога да се насладя на този нов етап от живота ми е нещо красиво", каза Надал.

Рафа Надал стартира с победа участието си на Australian Open

Рафа Надал стартира с победа участието си на Australian Open

Испанецът започна успешно защитата на титлата си