Носителят на 21 титли от турнири от Големия шлем Новак Джокович е получил виза за Австралия и ще може да участва на Откритото първенство по тенис на страната в началото на следващата година. Това предават местни медии, цитирани от агенция "Ройтерс". Информацията е на Guardian Australia и местната телевизия ABC.

Сръбският тенисист бе депортиран от Австралия през януари, след като отказа да бъде ваксиниран. Бившият номер 1 в световния тенис по принцип бе получил забрана да влиза в страната до 2025 година.

Според ABC министърът на имиграцията на Австралия Андрю Джайлс е отменил тази забрана, което ще позволи на Джокович да се състезава. От Министерството на имиграцията обаче отказаха коментар за момента.

Директорът на Откритото първенство на Австралия Грейг Тайли каза по-рано този месец, че Джокович ще бъде добре дошъл през януари, ако успее да получи виза.

Австралия отмени през юли правило, което изискваше международните пътници да декларират ваксинацията си срещу КОВИД статус, а Джокович каза през октомври, че е получил "положителен

знаци" относно усилията за отмяна на неговата забрана.

Андрей Рубльов елиминира Даниил Медведев от турнира в Торино след драматичен мач

Андрей Рубльов елиминира Даниил Медведев от турнира в Торино след драматичен мач

Двамата руснаци изиграха запомнящ се двубой