Шампионът от US Open Даниил Медведев, който е най-високопоставеният тенисист на Australian Open след депортацията на Новак Джокович, се оплака от кортовете, на които организаторите поставят неговите мачове. Последните два мача на руснака бяха на "Маргарет Корт Арена", а не на централния "Род Лейвър". Медведев не е доволен и от новото правило за триминутна почивка за "освежаване".

"Какво трябва да направя, за да играя на централните кортове на турнири от Големия шлем? Спечелих последния и съм най-високо поставен. Не мислите ли, че това е достатъчно добра причина? На малките кортове е много по-трудно срещу съперници с подобен сервис и непрестанни волета", каза руснакът, цитиран от dsport.

В последния си двубой срещу американеца Максим Креси, спечелен с 6:2, 7:6(4), 6:7(4), 7:5, Медведев влезе в спор със съдията Рено Лихтенщайн заради наскоро обновеното правило, ограничаващо тенисистите до три минути почивка извън корта. Те могат да използват още две допълнителни, ако решат да сменят екипировката си.

Медведев пречупи американец и е на четвъртфинал на Australian Open

Медведев пречупи американец и е на четвъртфинал на Australian Open

Taм ще срещне Оже-Алиасим

"Когато играеш директно под слънцето на 35-градусова жега, сигурно е нормално да искаш да се преоблечеш, тъй като дрехите ти са подгизнали. Искаш да си смениш шортите, бельото, чорапите и обувките. Трябват ти поне четири минути за това, а на всичкото отгоре трябва и да имаш време за тоалетна. Не виждам никаква логика в новото правило и заради това го смятам за глупаво", каза Медведев.