Australian Open ще има нов шампион, след като Рафаел Надал отпадна от американеца Макензи МакДоналд във втория кръг на турнира от Големия шлем. Контузия в лявото бедро сложи край на участието на испанския матадор в надпреварата в Мелбърн.

Рафаел Надал заслужава уважение, защото не се отказа, а загуби в три сета с 4:6, 4:6, 5:7 от МакДоналд. Големият шампион изпитваше много големи затруднения в своето предвижване по корта във втория и третия сет и поредната контузия в неговата кариера сложи край на участието му на Australian Open.

Забраниха знамената на Русия и Беларус на Australian Open

Забраниха знамената на Русия и Беларус на Australian Open

Първоначално на феновете им беше позволено

Испанецът загуби първия сет срещу Макензи МакДоналд от високо ниво. Американецът изгради предимството си на базата своя първи сервис, който бе много мощен. Мачът започна с ранен пробив на МакДоналд още в първия сервис гейм на Рафа. Макензи направи нов пробив, за да поведе с 4:1. Испанецът успя бързо да съкрати своя пасив за 2:4, но не успя да обърне развоя на събитията в първия сет и го загуби с 4:6.

Вторият сет започна по сходен начин и МакДоналд направи ранен пробив за 1:0. Надал успя да изравни резултата при 2:2, но в шестия гейм испанецът получи болки, които се задълбочиха в следващия гейм. Рафа взе медицински таймаут при 3:5, но болките в лявото бедро оказаха влияние относно неговото предвижване по корта. В крайна сметка МакДоналд спечели втория сет с 6:4.

Рафаел Надал продължи участието си в двубоя и не се отказа, въпреки физическите проблеми, които изпитваше. Надал спечели пет гейма в третия сет, но в единадесетия бе пробит за 5:6, а Макензи МакДоналд спечели мача със 7:5.

Джокович: Много съм щастлив, че съм отново в Австралия и отново на този корт

Джокович: Много съм щастлив, че съм отново в Австралия и отново на този корт

"Не мога да искам по-добър старт"