Олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 Тереза Маринова не издържа дълго далече от любимия спорт. Напук на твърденията отпреди няколко месеца, че от нея треньор не става, от десетина дни плевенчанката се е захванала именно с това. Засега групата й се състои от две деца - 14-годишния Кристиян и Алисия, на 9 г.

- Намеренията ми са да се занимавам само с деца, защото работата с професионални спортисти изисква неща, които не мога да дам в момента. Още не мисля, че съм усетила какво е да си треньoр. Сигурно на състезанията ще е различно - каза Маринова пред Делтанюз.

Най-вероятно възпитаниците й ще се състезават за клуба на Христо Марков - Чендини. Тереза спря с атлетиката през юли и веднага получи предложения за работа от БФЛА и от БНТ.

- Искаха да ме акредитират за олимпиадата, за да водя всяка вечер дневниците от Пекин. Тогава обаче забременях и реших, че няма да е добре да пътувам толкова далеч - сподели Маринова, която през декември прекрати бременността си заради проблеми с плода. - Като видя малки деца, ми става тъжно, но какво да се прави, продължавам напред - завърши Маринова.