Стефка Костадинова предизвика същински фурор с присъствието си на Стадио Олимпико, в Рим. Световната рекордьорка в скока на височина е специален гост на Европейското първенство по лека атлетика, което завършва след два дни, в италианската столица. Легендата на световния спорт непрекъснато бе търсена за интервюта, селфита и автографи.

Президентът на Българския олимпийски комитет проследи на живо и окуражи българските представители, като бе близо до тях на трибуните, непосредствено до секторите за скокове. Тя получи благодарност от Рини ван Лееуин, нидерландският специалист, който изведе Мирела Демирева до четвъртата позиция на скок височина на Евро 2024.

Легендарната българка бе лично потърсена за коментар и поздравена и от наставника на олимпийския шампион Джанмарко Тамбери (Италия), който подели с катареца Мутаз Есса Баршим олимпийската титла в Токио, с 2.37 метра.

Костадинова снощи лично поздрави и награди трите призьорки в скока на височина. Появата й на церемонията бе доста емоционална за шампионката Ярослава Магучих от Украйна, вицешампионката Ангелина Топич от Сърбия и бронзовата медалистка Ирина Герашченко, от Украйна. И трите не скриха щастието си да се срещнат на живо и да бъдат отличени от своя идол и настояща световна рекордьорка в дисциплината им.