Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подкрепи българските лекоатлети по време на стартовете от Балканското първенство в зала за юноши и девойки до 20 г. Домакин на надпреварата беше столичната "Асикс Арена", а участие в турнира взеха 230 спортисти от 16 страни, които членуват в Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).

В София пристигнаха представители на отборите на Австрия, Армения, Албания, Хърватия, Босна и Херцеговина, Кипър, Косово, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Турция и Украйна. Допуснати до участие бяха и представители на Малта. Надпреварата беше открита официално от президента на Българската федерация по лека атлетика и АБАФ Добромир Карамаринов.

Българските лекоатлети спечелиха два сребърни и три бронзови медала.

Министър Кралев награди призьорите в бягането на 60 м при юношите. Със сребърен медал в надпреварата се окичи Георги Христов. Той финишира за 6.89 сек. И изостана с една десета от шампиона Бенямин Дуйко от Румъния. Трети завърши друг румънец - Силвиу Мунтеану. Втора в скока на дължина завърши Пламена Христова с 6.06 м., само на сантиметър от титлата, която стана притежание на Мария Хориелова (Украйна).

Красен Кралев проведе среща с председателя на БФ бадминтон

Красен Кралев проведе среща с председателя на БФ бадминтон

Двамата коментираха реализирането на Програмата "Децата и бадминтона"

Красен Кралев връчи медалите и в бягането на 3000 м при девойките. Той поздрави за отличното представяне русенката Ясна Петрова, която пресече финала трета с време 9:56.95 мин. Петрова демонстрира прекрасно тактическо бягане и успя в последните метри да изпревари Хатидже Йълдъръм (Турция), за да заслужи мястото си на почетната стълбичка. Пред Ясна Петрова се наредиха Мадалина Сирбу (Румъния) и Даути Редиа (Албания).

Бронзов медал за България спечели и Димитър Ташев в надпреварата на троен скок при юношите. Ташев успя да постигне 15,20 м при четвъртия си опит, като само шест сантиметра го разделиха от второто място, което зае Нарек Срапонян (Армения). Шампион стана украйнецът Олександър Айко с 15,43 м. Третото бронзово отличие за нашата страна донесе щафетата ни на 4x400 м при юношите.

Министър Кралев посети Държавното първенство по фигурно пързаляне

Министър Кралев посети Държавното първенство по фигурно пързаляне

Надпреварата е и официално контролно за определяне на състава на националния отбор за предстоящото Световно първенство

Спортният министър окуражи представителката ни във финала на 60 м. с препятствия Изабела Соколова, която завърши на четвърто място с личен резултат 8.52 сек. Българката сподели пред Кралев, че през тази година започва подготовка в университета в щата Мисури, където ще тренира с българския наставник Илиян Чамов.