Милена Миткова не успя да се нареди сред финалистките на скок на дължина на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин (Германия). Българката прелетя 6.29 метра, което с 13 сантиметра под най-доброто ѝ постижение през 2018 година.

Милена Миткова остана 20-та на скок на дължина в Берлин

Милена Миткова остана 20-та на скок на дължина в Берлин

Българката преодоля 6.29 метра и отпадна в квалификациите

Миткова получи допълнителна покана за участие в последния момент заедно с бегача на 3000 метра с препятствия Иво Балабанов. Ето какво сподели тя непосредствено след края на квалификацията на скок на дължина:

"Не съм доволна, разбира се, очаквах повече от себе си. Много исках да скоча личен резултат и знам, че беше в моите възможности, но видяхме, че за всички квалификацията беше тежко състезание. Доста от фаворитките не успяха да се доближат до личните си резултати през сезона, за съжаление и при мен беше същото. Вторият опит беше близко до личното или може би малко повече, но фаул. Грешката беше моя, защото като усетих насрещния вятър, дръпнах малко назад и оттам дойде и фаулът. На всяко едно състезание трупам опит.

Усещам, че това наистина е едно голямо първенство. Не мога да кажа, че имаше напрежение при мен, чувствах се комфортно в сектора, просто не ми се получи днес.

Може би не ми достигна да реалиризирам потенциала си това, че цял сезон скачам в шестите опити, а тук бяха само три. Аз не успях да се събера в тези три опита и да покажа най-доброто от себе си. Третият ми опит не се получи технически.

Вървейки насам се пошегувах със себе си, че дойдох тук с последен резултат и си тръгвам 20-та, което може би не е толкова по-зле. Можеше да е и по-добре, ако бях скочила личното си за сезона. Ще запомня дебюта си в Берлин с добри емоции - като успешен край на трудния сезон", завърши Милена Миткова.