Екстравагантен канадец с австралийски паспорт ще бяга утре на маратона в Стара Загора. До момента участие в бяганията са заявили близо 600 състезатели, съобщи заместник-кметът Красимира Чахова, като уточни, че записвания ще има на място и в неделя.

33-годишният Алистър ще се опита тази година да стартира на 52 маратона в 52 страни. Наред с това целта му е да постави рекорд за Гинес като подобри световния рекорд във всяка от тях, бягайки облечен в различни атрактивни костюми. Изявата му е вдъхновена от състезания като Лондонския маратон, в който обикновени хора се обличат във фантастични костюми и се опитват да поставят световни рекорди на Гинес.

Обиколката на Софийския маратон става 21 км

Обиколката на Софийския маратон става 21 км

"Тази година променяме трасето на маратона"

Това е 14-ата държава, в която ще бяга тази година канадецът, който се включва в стартовете с различна дегизировка. Досега е минал през Кипър, Гърция, Щвейцария, Катар, Тунис, Оман, ОАЕ, Италия, Индия, Испания, Турция, Германия и Израел. Състезавал се е предрешен като астронавт, нинджа, състезател по американски футбол, ръгбист, сумист, боксьор, готвач, дриблирайки с футболна топка, носейки плавници, но признава, че най-трудно му е било да бяга с белезници.

Сред интересните заявки за участие е и тази на семейство датчани, които живеят в Пловдив и имат двама синове - на 14 и 16 години.

С маратон Стара Загора 2019 утре (31 март) започва поредното издание на българската верига под мотото "Бягането като начин на живот". Състезанието ще определи и държавните шампиони на полумаратон. Атлетите потеглят точно в 10 часа от старт-финалната зона пред Общината. Най-бързите при мъжете на 42-километровата дистанция се очакват малко след 12:00 часа, а победителката при жените ще стане известна 20-ина минути по-късно. За участие пристигнаха над 25 елитни състезатели от водещи световни атлетически школи.

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще подкрепи каузата за реновиране на спортни игрища на открито

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще подкрепи каузата за реновиране на спортни игрища на открито

Всеки може да се присъедини