Денис Ерадири не можа да уцели разбега си и скочи само 7.50 метра в квалификациите на скок на дължина на Европейското първенство по лека атлетика и не намери място във финала.

Радослава Мавродиева тласна гюлето на 17.87 метра и се класира за финал на Европейското

Радослава Мавродиева тласна гюлето на 17.87 метра и се класира за финал на Европейското

Българката се съвзе след неуспешен първи опит

Последният класирал се за решителните скокове Измир Смалай завърши със 7.71 метра. Българинът имаше през този сезон 7.91 метра.

"Имах сили за 7.71 метра - два-три пъти скачах над тези метри тази година. Достижимо беше. Разочарован съм, че не постигнах най-добър резултат на най-важното състезание, заяви. Имах проблеми с разбега, но така се получи. Пистата не ми дойде много добре, но с дължината на самия разбег всеки път усещах, че ще направя фаул и се спирах, дърпах назад и пак същото. Вятърът не се въртя толкова много, но имах проблем с разбега", каза разочарованият Ерадири след квалификацията.

"Може да се каже, че атлетиката е едно скъпо хоби за мен. Готвя се предимно в Бразилия, но прекарвам и месеци в други топли държави по време на нашата зима. Постоянно работя от вкъщи. За щастие е от вкъщи и няма нужда да седя в офис и да се изморявам с това. Мога да се възстановявам по-лесно за тренировките", сподели Ерадири, който съчетава плуването с другата си работа.