Българската лекоатлетка Мирела Демирева завоюва сребърен медал на Европейското първенство в Берлин, след като завърши на второто място, преодолявайки 200 см в последния си трети опит в скачането на височина.

"Щастлива съм, разбира се. Медалът си е медал. Два метра, са си два метра. Скачах за първо място, разбира се. Този път не успях, но следващия знам, че ще успея. Знаех, че няма шанс да стана първа с височини под 2 метра. В един момент височини като 196 и 198 см не ми носят абсолютно нищо, защото ме интересува първо място и всичко след него няма никакво значение за мен. Съжалявам, че съм докарала феновете до инфаркт (смее се). Надявам се сега радостта да е още по-голяма, заради тази ситуация.

Тренирам психиката си. Нашата основна цел е Токио и всяко едно състезание ми е изключително важно за Олимпиадата.

Страхотна Мирела Демирева грабна сребърен медал в Берлин!

Страхотна Мирела Демирева грабна сребърен медал в Берлин!

Българката преодоля 200 см в последния трети опит и завърши втора в крайното класиране

В никакъв случай. Знаех, че или взимам медал, или не. Дори не знаех на коя позиция съм за момента - някъде назад. Не бях спокойна, но бях много развълнувана. Много обичам да скачам на височини от 2 метра и 2 метра плюс. В крайна сметка реших - всичко или нищо.

Беше ми адски кеф да скачам на 204 см, особено борейки се за първото място. Знам, че мога да ги скоча, знам какво ми липсва. Липсва ми още малко работа в техническо отношение, бих казала в последния стадий да финализирам скока си и повече опити над 2 м - това ми трябва. И днес бях готова за 204 см. Никога не знаеш, дори да улучиш опит, то си важи - минеш ли над летвата, минаваш над летвата. Знам, че мога да скачам много. Трябва ми още малко време, но имам търпението. Имам волята и желанието и не виждам какво може да ме спре.

Винаги е приятно да видим българска публика. Да усетиш, че някой уважава труда ти. А и винаги, когато видиш трибагреника, нещо ти трепва", коментира Демирева, цитирана от "Bgathletic.com".