Популярната бивша американска атлетка Кара Бушер разкри, че е била насилена сексуално с пръст от треньора си Алберто Салазар.

Тя направи разкритието в автобиографичната си книга, която излезе на пазара. Случката е преди бягането й на 1500 метра на състезание в Италия.

Салазар масажирал краката на атлетката, а тя коментирала състезателната си тактикат за следващия ден. Изведнъж ръката на Салазар се плъзнала по нагоре и той я пъхнал под шортите й.

"Без никакви думи и обяснения той напъха пръста си във вагината ми. При това няколко пъти", споделя Гушер. Родената през 1978 година дъщеря на хърватския емигрант Мирко Гъргаш разкрива и други неприятни истории от кариерата си, включително престоят в елитната академия за бегачи на Найки в Орегон, където именно попада под ръководството на Салазар.

Сапунката продължава: Грийнууд иска да се ожени за момичето, което го обвини в изнасилване

Сапунката продължава: Грийнууд иска да се ожени за момичето, което го обвини в изнасилване

Грийнууд вече е казал на семейството за тези намерения

"На момента си помислих, че просто е лош масажист, но сега си давам сметка за истината. Не се оплаках навремето, защото той беше толкова силен и бяхме поверили животите си на него. Напуснах проекта и повече не съм говорила за това с никого", споделя още Гушер в книгата си.