Робер Пирес прекара златни години като футболист на Арсенал, спечелвайки две титли от Висшата лига, три трофея от турнира ФА Kъп и наградата за футболист на годината от Асоциацията на футболните журналисти.

Легендарният французин обаче имаше един кошмар на Острова и той се наричаше Манчестър Юнайтед.

В 13-те си мача срещу "червените дяволи" Пирес успя да запише само две победи. Пораженията с негово участие срещу Юнайтед са седем, а равенствата - четири.

Робер Пирес: Мбапе ще остане в ПСЖ

Робер Пирес: Мбапе ще остане в ПСЖ

"Неговата цел е да спечели ШЛ"

Пирес определи статистиката си срещу тима на сър Алекс като "катастрофална" и обясни, че до голяма степен тя се дължи на Гари Невил, който е знаел как да го изкара от кожата му.

Пирес наподобяваше футболен мускетар, който беше едновременно самоотвержен, прецизен и колкото елегантен, толкова и смъртоносен противник.

Връщайки лентата към свирепото съперничество между Арсенал и Манчестър Юнайтед в началото на новия век, Пирес заяви пред "The Times":

"Рекордът ми срещу тях е катастрофален, и го знам. Моят приятел Гари Невил психологически винаги беше над мен. Говореше ми през цялото време, обиждаше ме през цялото време", каза Пирес, цитиран от webcafe.bg.

"Беше на английски, така че не разбирах почти нищо, но знаех, че не са мили думи. Постоянно ме нападаше, постоянно ме търсеше. Знаеше как да ме разклати и за съжаление винаги печелеше тази битка между нас. Постоянно се сдърпвахме с него, а имах и сблъсъци на терена с Уейн Рууни."

Пирес подписа с Арсенал през лятото на 2000 г. и отбеляза 87 гола в 287 мача за "артилеристите".