Националната агенция за борба с престъпността във Великобритания е започнала собствено разследване на обстоятелствата около подозрителния картон, който Гранит Джака си изкара по време на двубоя с Лийдс през декември. Тогава швейцарският национал си изпроси жълт картон в 86-ата минута на двубоя заради бавене на играта, въпреки че Арсенал вече водеше с 4:1. Една от бетинг компаниите на Острова е информирала властите за подозрителен залог от 52 000 паунда за това Джака да бъде декориран в последните 10 минути на въпросната среща.

Това е обаче е само върха на айсберга, защото според информация на "Дейли Мейл" разследващите са открили доказателства за залагане на значителни суми в криптовалути на пазари, които не са регулирани във Великобритания. Предполага се, че голяма част от тези действия са извършени в Албания и по всяка вероятност са инициирани от хора, свързвани с албанската мафия.

Проучва се и информацията, че Албан Юсуфи, нападател от шведско-албански произход, който бе изхвърлен от футбола за пет години заради участие в уговорени мачове, също е залагал огромни суми за това Джака да получи картон в този мач.

Арсенал праща халф в Галатасарай

Арсенал праща халф в Галатасарай

Лукас Торейра е дал съгласието си за трансфер