Наставникът на Арсенал Микел Артета е наясно колко важна бе победата с 1:0 над Манчестър (Юнайтед). Този успех изкачи поне временно "артилеристите" на върха в класирането, макар и с мач повече от преследвача Манчестър (Сити). Така борбата за титлата ще се реши в последния двубой. Испанският специалист заяви, че с този успех футболистите му са отворили "кутията с мечтите".

"Много съм щастлив. Когато всичко е заложено на карта, нямаш право на грешка. От януари насам трябваше да побеждаваме, побеждаваме и побеждаваме. Днес трябваше да играем на специално място, където историята не е на наша страна, но ние намерихме начин да спечелим и това казва много какъв отбор сме и колко искаме титлата. Знаехме какви щяха да са последиците при равенство. Видях, че отборът е в добър дух преди мача, започнахме добре, отбелязахме гол и това промени нещо. Започнахме да играем по-прибрано и това не ми хареса. Исках да го променя, но ни бе трудно. Когато това не се получава, трябва да се стабилен в отбрана, а днес бяхме отлични", заяви Артета.

"Опитът ми в тази лига в последните 20 години показва, че всеки може да победи всеки. Уважавам всеки съперник за старанието, което показва в мачовете. Знаем, че първо ние трябва да си свършим работата - трябва да спечелим последния мач. Днес обаче искахме да почукаме на вратата и да отворим кутията с мечтите. Да излезем в последния мач пред нашите фенове и да имаме шанс да спечелим титлата в Премиър лийг. Ще изживеем това нещо заедно и се радвам, че ще го направим с тези играчи и този екип. Имаме 27 победи в Премиър лийг, това е на-много от 130 години насам. Това не е прогрес, това е история", добави още специалистът.