Мениджърът на Арсенал - Микел Артета коментира победата на тима му с 2:0 над Тотнъм във Висшата лига. Специалистът не пропусна да отбележи отличното представяне на вратаря на "артилеристите" Арън Рамсдейл.

"Беше много емоционално. Специален ден за всеки, който държи на този клуб толкова, колкото и ние. Говорихме за възможността и за това, че трябва да играем с удоволствие, защото е в нашите сили да правим хората щастливи. Сигурен съм, че са много щастливи и горди с нас.

Имаше страхотни моменти в защита. Жалко, че не успяхме да се възползваме от още две-три големи положения в атака, които имахме. Но като цяло съм доволен от играта и победата.

Арън Рамсдейл изигра решаваща роля, когато имахме нужда от нея. В наказателното поле на съперника не завършихме положенията по начина, по който трябваше. Те имат умения. Когато гледате атакуващото трио на Тотнъм, тази мисъл винаги е в главата ви", каза старши треньорът на Арсенал в интервю за BBC Radio 5 Live.

"Начинът, по който играем, ни доведе дотук и никога не трябва да забравяме това. Трябва да продължим да играем по същия начин или дори по-добре, защото отборът все още има много аспекти, които могат да бъдат подобрени колективно и индивидуално.

Ако се съсредоточим върху това, сигурен съм, че всичко ще бъде наред", каза Артета.

Тотнъм - Арсенал 0:2 в мач от Висшата лига

Титлата е още по-близо! Арсенал взе и дербито на Северен Лондон

"Топчиите" сломиха Тотнъм с два гола още до почивката