Мениджърът на Арсенал - Микел Артета заяви, че "артилеристите" са в готовност да реагира на всяко решение на английската Висша лига за предстоящия мач с Тотнъм. Двата отбора трябва да се изправят един срещу друг в неделя от 18:30 часа.

"В комуникация сме относно всеки мач за ситуацията в двата отбора. Ние сме готови да играем, но решението е на Висшата лига. Ако играем, излизаме с нагласата за победа. Ако има играч, който не е уверен, че можем да победим, той няма да бъде на терена. Това е много важен мач.

Управляващите трябва да се занимават с това, те правят правилата. Ние не получаваме достатъчно информация, причините за отлаганията. Преди повече от месец поисках повече яснота. Винаги има възможност някой да се възползва от ситуацията.

Трябва да видим какво е състоянието на Сака, наложи се да бъде сменен. Имаме и други проблеми. Йодегор се чувства добре, но все още е с позитивен тест. Нямаме други случаи на COVID-19 засега. Ситуацията е трудна, защото на разположение са малко играчи по различни причини - Купата на африканските нации, коронавируса и контузии. За съжаление, тази непредвидимост е всеки ден и трябва да се адаптираме", каза Артета.

Ливърпул и Арсенал направиха 0:0 в първия мач от полуфинала за Купата на Англия

Ливърпул и Арсенал оставиха интригата за реванша в Купата на Англия

Победителят ще срещне Челси