Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира гостуването на Славия (Прага) в Лига Европа днес, от 22:00 часа. Първата среща в Лондон завърши при резултат 1:1.

"Чака ни изключително важен мач, който сме задължени да спечелим. Ако отпаднем и от този турнир, може би просто сезонът ще приключи.

Много хора разчитат на нас, феновете се надяват, че можем да играем на финал, защото прекрасно осъзнават, че Арсенал е застрашен да не играе в Европа. Никой не иска това, подобно нещо не подхожда на толкова голям клуб, но нещата са в нашите ръце.

Всичко или нищо за Арсенал в Прага

Всичко или нищо за Арсенал в Прага

Обамеянг виси до последно

Трябва да си свършим работата, да отстраним Славия и да сме крачка по-близо до големия финал. Знаете, че във финалните двубои всичко е възможно, затова първо ние трябва да стигнем до решаващия мач за трофея.

Вярвам в отбора си и зная, че ще успеем да се справим. Убеден съм, че от представянето ни в Лига Европа много зависи дали ще остана на работа и през новата кампания.

Това ще бъде определящо за ръководството, за да вземе решение, но както е било винаги във футбола, резултатите ще решат моето бъдеще. Аз съм оптимист и искам да видя Арсенал на финала в Лига Европа", каза Артета.