Микел Артета е новият мениджър на Арсенал.

Месут Йозил сменя Арсенал с Фенербахче през зимата

Месут Йозил сменя Арсенал с Фенербахче през зимата

Новината е на британският таблоид "Сън"

Испанецът до вчера беше асистент на Джосеп Гуардиола в Манчестър Сити. Той се завръща при "топчиите", за които играе между 2011 година и 2016 година. Договорът му е за 3.5 години.

"Това е огромна чест за мен. Арсенал е един от най-големите клубове в света. Трябва да се борим за най-големите трофеи във футбола и това стана пределно ясно за мен след разговорите със Стан и Джош Кьонке.

Знаем, че ни предстои много работа, за да постигнем това, но съм уверен, че ще го направим. Достатъчно голям реалист съм, за да знам, че това няма да се случи за една нощ, но настоящият състав притежава огромен талант, а имаме и голям набор от млади играчи, идващи от академията", каза Артета.

37-годишният Артета спечели два път ФА Къп и два пъти "Къмюнити шийлд" с екипа на Арсенал за петте сезона в клуба. За този период испанецът изигра 150 мача с екипа на лондончани.

Ръководството на Арсенал започна интензивни разговори с Артета веднага след загубата от Манчестър Сити през миналия уикенд. След като испанецът е дал съгласието си да поеме тима, двата клуба започнаха преговори и за компенсацията за прекратяването на договора на испанеца с "гражданите". Според английските медии тя е в размер на 2 милиона паунда.

Микел Артета е 20-ият постоянен мениджър в историята на Арсенал.