Нападателят на Арсенал Габриел Жезус разкри защо е решил да напусне Манчестър Сити през лятото. Бразилският национал акостира ан "Емиратс" срещу 45 милиона паунда. Той заяви, че причината да си тръгне от шампиона на Англия заради това, че не се вписва в схемата на игра на мениджъра Хосеп Гуардиола.

"Гуардиола има свое виждане за футбола и за това какво иска на терена. Вече от теб зависи дали ще го приемеш или не. Ако не си съгласен, казват ти "благодаря" и те изпращат да търсиш друго предизвикателство. Дълго време се примирявах и се опитвах да се нагодя, но в един момент си казах:

"Наистина ли искам това за себе си?". Благодарих му за всичко, той ме разбра и всеки продължи по пътя си. В Арсенал всичко е много по-различно. Футболът е различен, различни играчи, различни модели на игра", сподели той Жезус за "ESPN Бразилия".

"Имах дълъг разговор с Артета за начина на игра на Арсенал. Той ме познава, аз също го познавам, бързо разбрах какво иска от мен. Сега съм по-свободен на терена, играя с усмивка и се опитвам винаги да давам най-доброто", завърши той.

Арсенал няма да може да разчита на Емил Смит- Роу до края на годината

Арсенал няма да може да разчита на Емил Смит- Роу до края на годината

Играчът е претърпял операция