Деклан Райс посъветва съотборниците си от Арсенал да използват чувството на разочарование от изпуснатата титла на Англия, за да станат още по-силни през следващия сезон. "Артилеристите"не успяха да станат шампиони във Висшата лига за първи път през последните две десетилетия, въпреки че спечелиха с 2:1 у дома срещу Евертън, в последния двубой от кампанията.

Манчестър Сити се наложи с 3:1 над гостуващия Уест Хем и има две точки аванс пред "топчиите", останали на втора позиция в крайното подреждане.

"Трябва да помним усещането от днес през лятото. Няколко от нашите съотборници се разхождаха и казаха, че ще носят това специфично чувство доста дълго време. Сега сме уверени във всичко, което правим, а мениджърът има пълен контрол. Очаквам да станем още по-добри, за да не изпитваме това усещане отново. Сити има четири поредни титли, въпреки че искахме да се насладим на специален момент с нашите фенове. Гадно е да не сме шампиони, но не можехме да разчитаме на другите отбори да ни помогнат в самия край. Това е огромното предизвикателство на Висшата лига. Първенството става все по-добро и чувствам, че и при нас класата ще бъде вдигната", коментира английският национал, цитиран от световните агенции, в понеделник.