Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че може да смени вратарите на тима за предстоящите мачове от Висшата лига след победата с 1:0 над Евертън през уикенда.

Артета пусна като титуляр привлечения под наем Давид Рая, който записа дебют срещу тима от Ливърпул.

Евертън - Арсенал 0:1 в мач от Висшата лига

Арсенал си тръгна щастлив от "Гудисън Парк"

Единственото попадение отбеляза Лео Тросар

Попитан за решението си, Артета отговори: "Същата ротация имаше при Фабио Виейра и Еди Нкетия или Габриел Жезус. Не съм получил нито един въпрос защо Жезус не стартира. Той е спечелил повече трофеи от всеки друг, включително мен, в съблекалнята на нашия тим."

"Не мога да използвам двама футболисти на една и съща позиция. Давид има страхотни качества, както и Аарън Рамсдейл и Карл Хайн, и трябва да ги използваме. Аз съм млад треньор и съм в тази позиция три години и половина, така че съжалявам за някои неща, които можехме да направим. Едно от тях е при два случая чувствах след 60 и 85 минути, че трябва да сменя вратаря, а не го направих. Нямах куража да го направя", коментира още испанският специалист.

"Направихме равенства в тези мачове и бях много нещастен. Кажете ми защо да не мога да го направя. Имаш възможност да промениш нещо в момента, направи го. Това е нещо, за което съжалявам", добави Микел Артета.

Артета е въвел интересно правило в Арсенал

Артета е въвел интересно правило в Арсенал

За него разкри Уилям Салиба