Мениджърът Микел Артета не съжалява за гневния си изблик срещу системата за видеоповторения ВАР и ще продължава да посочва грешките, докато те бъдат изчистени, пише ДПА.

Воденият от него Арсенал отстъпи с 0:1 на Нюкасъл в английското първенство по футбол след спорно попадение на Антъни Гордън.

Голът на Нюкасъл бе прегледан за три различни ситуации - за излизане на топката от игра, за нарушение на Жоелинтон срещу Габриел Магаляеш и за засада. Нито едното от тях не мина и Нюкасъл взе трите точки. Разгневеният Артета нарече това "срам" и "позор", а Арсенал подкрепи мениджъра си като клуб.

"Мой дълг е да заставам пред вас (фенове и журналисти), пред камерите. Мой дълг е да давам честно мнение за случилото се в мача. Точно това направих и казах как съм видял играта на отбора ми в мач, който бе решен от странични решения. Мой дълг е да защитавам играчите и клуба. Това правя отново и отново", заяви той.

"Грешките са част от еволюцията и по пътя винаги има препятствия, но трябва да си казваме нещата така, както са. Това е задължително, ако ще подобряваме условията. Когато има проблеми, трябва да говорим за тях и да ги коригираме. Това се опитвам да правя, нищо повече".

Двама oт Нюкасъл са обиждани на расистка основа след успеха над Арсенал

Двама oт Нюкасъл са обиждани на расистка основа след успеха над Арсенал

Ето подробности