Мениджърът на Арсенал Микел Артета бе много доволен от победата над Лийдс с 4:1, която остави тима на 8 точки пред Манчестър Сити, макар и с мач повече.

Артилеристите имаха някои трудности в началото, но след това демонстрираха класата си, за да спечелят след два гола на Габриел Жезус и по един на Бен Уайт и Гранит Джака.

Арсенал победи Лийдс с 4:1 в мач от 29-ия кръг на Висшата лига

Арсенал се разправи с Лийдс и дръпна на върха

Седма поредна победа за домакините

"Много съм щастлив. През последните дни имахме някои проблеми, на които момчетата обаче отговориха отлично. Мачът не бе лесен, защото бе срещу опасен съперник, но като цяло заслужавахме да спечелим" коментира Артета.

"Допуснахме някои неточности и загуба на топката в опасни зони, което ни създаде неприятности. Затова всеки трябваше да подпомогне останалите, което и се случи. Като цяло сме постоянни, а най-важното винаги е какво ще направиш утре и да се справиш по-добре от днес" добави той.

"Не можем да контролираме това, което Манчестър Сити прави. Трябва да се фокусираме върху своята игра и това как да играем по-добре и да продължаваме да печелим. Много съм доволен за Жезус, защото той носи качество и непредвидимост на отбора" изтъкна Артета.

Суперкомпютър предрече: Арсенал ще стане шампион на Англия!

Суперкомпютър предрече: Арсенал ще стане шампион на Англия!

Артилеристите са в невероятна форма