Настоящият мениджър на Арсенал Микел Артета влезе в историята, след като надмина по победи след първите 150 мача легендарния Арсен Венгер, последният треньор, успял да донесе шампионската титла на "артилеристите".

Арсенал прави мечтан сезон и е на първо място с цели 11 победи в 13-те мача досега във Висшата лига.

Артета успя да надмине Венгер с пет победи след първите 150 мача на пейката на гиганта от "Емирейтс", така че испанският стратег успя да постигне 87 триумфа, докато най-добрият мениджър в историята на Арсенал Венгер имаше 82 победи в първите 150 мача, същото като Джордж Греъм, а Хари Брашоу е четвърти със 78 победи.

"Трябва да се наслаждаваме, във футбола днес и утре е нещо много различно, ние сме в играта, но всичко е далеч. Манчестър Сити има най-добрия мениджър в света, най-добрия отбор в света, те играят последователно от дълго време и ние трябва да оценим това. Но ставаме все по-добри, конкурентни сме, имаме страхотни резултати в момента. Но е ясно, че е рано за прогнози, все още е началото на сезона. Това е дълъг маратон и ще трябва да продължим. Факт е, че започваме страхотно", каза Артета.