Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер коментира революционната промяна, която се подготвя във футбола в световен мащаб, с евентуалната поява на нов голям турнир.

Мнението на френския специалист:

"Следващата промяна ще се случи в идните години и ще донесе обща европейска лига, която ще се провежда през уикендите. Мачовете от вътрешните първенства ще се играят във вторник и сряда.

Това е следващата стъпка и тя ще се случи съвсем скоро, защото това е единственият начин отборите от останалата част на Европа да се конкурират с Висшата лига.

Големите клубове ще кажат, че когато играят два малки отбора, никой не ги гледа. Хората искат да гледат качествени мачове. Големите клубове трябва да делят парите си с малките, които не представляват никакъв интерес. За да стане едно първенство по-атрактивно, трябва отборите в него да са най-много 16. Тогава ще има истинска конкуренция.

Ако всяка седмица имате мачове като Реал срещу Барселона, Реал срещу Арсенал, Манчестър Юнайтед срещу Байерн, тогава ще виждате само препълнени стадиони", каза Венгер.

Арсен Венгер: В Арсенал не са нужни генерални промени

Арсен Венгер: В Арсенал не са нужни генерални промени

"С две-три нови попълнение този отбор може да се бори за титлата"