Стамен Белчев пое Арда за втори път в своята кариера. След освобождаването на Славко Матич ръководството на кърджалийци отново реши да се довери на специалиста. 52-годишният наставник говори за случващото се в клуба пред колегите от "Тема Спорт".

Локо (София) е близо до трансферен удар

Локо (София) е близо до трансферен удар

"Железничарите" почти договориха Иван Коконов

Г-н Белчев, как изкарахте празничните дни?

- Всичко беше добре. Семейно бяхме, с децата, с внучето. С много усмивки и пожелания за здраве.

Какъв късмет ви се падна от новогодишната баница?

- Работа...

Значи съдбата знае, че явно вече ви сърбят ръцете за работа?

- (смее се) Да. От 10 януари започваме подготовка с Арда.

Имахте ли и други варианти за работа и бързо ли се разбрахте с ръководството на Арда за договора?

- Да, имаше и други опции пред мен и не само сега, но избрах Арда, защото познавам обстановката и всички в клуба. Този вариант мисля, че е добър за мен. Договорът ми с клуба е до лятото и след това ще преценим какво ще правим.

Арда стабилизира вратарския пост с привличането на Янко Георгиев

Арда стабилизира вратарския пост с привличането на Янко Георгиев

В момента стражът е свободен агент

Накараха ли ви променените условия в Арда да помислите малко повече преди да приемете предложението да се завърнете начело на тима? Клубът обяви официално, че свива бюджета, някои от лидерите на тима като Спас Делев и Иван Караджов вече напуснаха, очакват се и други...

- И да, и не, но по-скоро не, не ме е разколебало, защото футболистите, които остават също са много добри, както разбира се и тези, които напуснаха. Мисля, че имаме добър отбор и набор от играчи - млади и опитни. Футболисти, които тепърва ще покажат истинските си възможности.

Когато вкарахте Арда от Втора в Първа лига, а и след това в елита, пак не ви беше особено лесно...

- Така е, но тогава отборът беше изцяло нов. Както знаете, нямахме право да домакинстваме в Кърджали, имахме проблеми с лиценза на стадиона заради осветлението, и играехме на "Лаута" в Пловдив, а това малко или много оказваше влияние. Приехме в Кърджали само Ботев Пловдив в първия кръг и после ЦСКА за купата. Сега вече всичко е наред в това отношение. Тогава според мен обстановката беше много по-трудна. Сега се надявам с работата, която ще свършим по време на подготовката да сме готови за подновяването на първенството и да се представим, както трябва.

Какво ще е нужно на отбора с оглед на това, което сте видял досега и напусналите?

- На два-три поста най-вероятно ще имаме нужда от подсилване. Но няма да взимаме футболисти на всяка цена, а само хора, които ни вършат работа. Не желая да привличам играчи, които ще са само пълнеж.  Ако взема някой играч, ще е нещо качествено и класно. За мен ние имаме достатъчно добри изпълнители и сега, но никой треньор на който и да е отбор не би се отказал да добави още.

Иван Караджов: Исках да завърша кариерата си в Арда...

Иван Караджов: Исках да завърша кариерата си в Арда...

Вратарят с емоционално писмо до феновете на клуба

Конкретна цел от ръководството на Арда за пролетта беше ли ви поставена по време на преговорите?

- Не, не ми е заявявана цел, но аз сам си я поставям, заедно с екипа - да се представим колкото е възможно по-добре и да имаме вариант да играем в Европа, без значение дали ще е през първата шестица, което ще е по-трудния вариант с оглед класирането, или печелейки седмото място и бараж за Лигата на конференциите.