"Не започваме в пълен състав. Трима от чужденците ще се присъединят на по-късен етап към отбора, защото имаха малко проблеми с пътуването към България. Здравословно имаме двама болни, които днес няма да започнат с отбора, нормално вирусно заболяване. Иначе контузени футболисти нямаме".

Това каза на пресконференция старши треньорът на Арда Кърджали Александър Тунчев. Той обяви, че кърджалийци стартират пролетния полусезон прицелени към седмото място.

Играчите преминаха по-рано днес функционални изследвания, резултатите от които ще излязат до дни. Според Тунчев обаче, всичко е наред.

Спортният директор на Арда Кърджали Ивайло Петков коментира, че ръководството продължава да търси играчи на определени позиции, като се водят разговори за това. "За да сме точни, търсим централен нападател.", каза още Петков.

На пресконференцията бяха представени и двамата нови играчи на Арда - Радослав Цонев, който идва от Пирин, и Абубакар Тунгара, закупен от Берое.

"Благодаря на треньорския щаб за доверието. Избрах отбора на Арда, защото виждам, че се случват хубави неща от футболна гледна точка. Отборът има амбиции, които отговарят и на моите, затова се радвам, че съм тук. Очакванията ми са да побеждаваме във всеки един мач, защото отборът може да постигне такова нещо. Със сигурност няма да е лесно, но ще пробваме", каза Цонев.

Новият му съотборник Тунгара коментира, че е видял добър проект в Арда и като цяло това е наклонило везните да стане част от него. Той също изрази амбиция за добра игра и атака на челните места в класирането.

Вече са ясни и контролите по време на зимната подготовка. В България ще бъдат изиграни две проверки - с отборите на Марица Пловдив и на Гигант (Съединение). "Когато заминем за Анталия, там ще изиграем още четири контроли.", уточни Тунчев.

Футболистите на Арда направиха днес и първа тренировка.

Арда стартира подготовка на Йордановден

Арда стартира подготовка на Йордановден

От 15:00 часа