Президентът на Арда Петър Пешев даде интервю пред "Блиц", в което говори за очакванията си за предстоящия в петък мач срещу Черно море във Варна. Босът на клуба от Кърджали сподели и целите на тима през сезона.

На Арда предстои гостуване на Черно море, какви са очакванията Ви за мача?

- Очаквам да запишем победа при гостуването си на Черно море, въпреки че за нас този мач е много по-труден от гостуването на ЦСКА. Надявам се, че сме взели поуки от предишните два мача, в които загубихме.

Арда освободи Марчев и преотстъпи Ивайло Димитров в Етър

Арда освободи Марчев и преотстъпи Ивайло Димитров в Етър

От клуба изказват благодарност на Марчев

Преди началото на сезона много се говореше за феърплей. Имаше и среща при премиера Бойко Борисов. Има ли до момента Арда основания да се жалва от работата на реферите?

- Нямаме основания да се оплакваме от съдиите. От началото на сезона срещу нас е имало само една-две грешки на реферите. Те обаче са резултат на недобро виждане на ситуацията и не става дума за никаква тенденция. Според мен като цяло през този шампионат отборите имат много малко поводи за оплакване от съдиите.

Венци Бенгюзов вече не е футболист на Арда

Венци Бенгюзов вече не е футболист на Арда

Двете страни разтрогнаха по взаимно съгласие

Какво е отношението на останалите клубове в първенството към новака Арда?

- Отношението на другите отбори към нас като новак е изключително добро. Всички съперници подхождат с уважение и мисля, че ни обръщат сериозно внимание. Това може би се дължи и на добрия ни старт в шампионата.

Какви са целите на Арда през този сезон в първенството и турнира за Купата на България?

- Целите ни като новак в елита са свързани с това да се задържим в групата и ако ни се отдаде възможност, да атакуваме по-предно класиране. В купата на България през първите кръгове се играе по един мач и всичко може да случи. Колкото по-напред се класираме, толкова по-добре.

Министър Кралев се среща с ръководството на Арда заради стадиона, канят и премиера

Министър Кралев се среща с ръководството на Арда заради стадиона, канят и премиера

Срещата в Кърджали има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба

Направихте доста мащабна селекция. Много играчи бяха привлечени. Голямата група сигурно затруднява работата на треньора Стамен Белчев. Ще има ли освободени или преотстъпени футболисти?

- Наистина привлякохме доста нови футболисти. Имаме 13-14 нови. Треньорът си прави селекцията и според него това е най-доброто за отбора и преследването на нашите цели. Заради голямата бройка играчи се наложи да преотстъпим няколко момчета. Ерай Карадайъ и Димитър Атанасов пратихме в Ботев (Гълъбово). Ивайло Димитров-Косъма го дадохме на Етър. По взаимно съгласие разтрогнахме с Венци Бенгюзов и Веселин Марчев. Мисля, че Бенгюзов ще играе в Славия, а Марчев в Хебър.

В началото на месеца се срещнахте с премиера Бойко Борисов. Как премина срещата и какви теми обсъждахте?

- Срещата, която проведохме с премиера Бойко Борисов премина доста ползотворно. Поговорихме и представихме нашия проект за развитието на Арда. Утре ще имаме среща с хора от правителството на стадиона. Очакваме пристигането на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както беше анонсирано от официалното съобщение на министерството.

Снимка 437422

Източник: Министерски съвет