Първата важна задача за Арда в началото на пролетния дял на сезона е намирането на място в състава на привлечения от ЦСКА нападател Тонислав Йорданов.

Неговият талант е безспорен и той може да се окаже още по-полезен за тима от напусналия Светослав Ковачев, пише "Мач Телеграф".

Въпросът е треньорът Николай Киров да успее бързо да го сработи със Спас Делев и Иван Коконов. Той не типичен таран, а играч, който може да влиза в комбинации и когато покрай него има опитни и скоростни изпълнители, може да е изключително активен. Все пак Йорданов се присъедини на по-късен етап към състава на Арда и в последните контроли нямаше нужното време за адаптация към новите изисквания и съотборници.

Киров за първи път излиза на Коматево като треньор на друг отбор

Киров за първи път излиза на Коматево като треньор на друг отбор

Белия води "жълто-черните" от 24 август 2016 до 29 май 2019 година

Сигурно е обаче, че с времето нещата ще стават по-добри и той ще може да се пребори за титулярно място. При всички случаи наличието му в състава дава повече опции пред Николай Киров.

Иначе отсега е ясно, че още за старта в петък, сред титулярите на Арда ще бъдат някои от новите попълнения. Те обаче ще са в защитата. Предвид това, че и Петко Ганев продължава да се възстановява от контузия, в центъра на отбраната може да очакваме повече игрови минути за Никола Таравел. На този етап той се очертава като най-вероятният заместник на отишлия в Левски Ребин Сулака.

Върнатият след наема в Ботев (Враца) Мартин Костадинов също е важна опция за заместник на отпътувалия за Унгария Матеус Леони.

В Кърджали могат да са доволни от свършеното през зимата на трансферния пазар. Те не просто декларираха конкретни цели, но и на практика успяха да ги изпълнят при това в оптимални срокове. Сега Николай Киров е категоричен, че кастингът за нови футболисти е приключил и такива ще търси евентуално от лятото. На преден план вече идва това, което специалистът е показал, че умее отлично - да извлича максимума от тези, с които разполага.