След близо 5 месеца отсъствие от терените вратарят на Арда Иван Караджов се завърна под рамката при нулевото равенство с Локо Пловдив миналия вторник. Стражът даде много интересно интервю за "Тема Спорт" преди утрешния сблъсък с ЦСКА:

Иване, как се чувстваш след завръщането в игра при нулевото равенство с Локо Пловдив и какво е състоянието на отбора след карантината, която изкара?

- Aз лично се чувствам добре. Всичко вече отмина и е зад гърба ми. На сто процента съм възстановен. Докато бяхме в карантина, аз тренирах. Горе-долу нещата започват да се стабилизират. На всички като цяло ни трябват тренировки, и то най-вече с топка. Защото всеки е поддържал форма по един или друг начин през карантината. Физически ще сме окей, вярвам в това. Още малко ни трябва да подобрим играта с топка.

Срещу черно-белите показахте завидна агресия и дадохте сериозен отпор на лидера...

- Да, точно това имах в предвид, че физически, колкото и да им беше тежко на момчетата, всеки се раздаде на максимума. Мисля, че равенството е напълно заслужено. Даже имахме и шансове да спечелим, както и Локо. Затова казвам, че физически вярвам, че ще издържим макар че сега влизаме в серия от мачове. С времето ще влезем в час, както бяхме преди карантината. Тогава боравехме по-добре с топката. Още една седмица и нещата ще се коригират.

На ред е домакинство на ЦСКА. Какво очакваш от този футболен празник, който предстои за Кърджали и региона?

- Преди карантината отборът играеше доста добре и бяхме влезли във форма и поредица от добри резултати, с които натрупахме актив. Надявам се по-бързо да влезем в нужния ритъм, за да може пак да радваме хората. Това е целта, защото местните фенове го заслужават, след като толкова години не е имало футбол на такова ниво. Ясно е, че ще има еуфория. Между другото тук има доста фенове на ЦСКА. Вярвам, че разрешените места ще бъдат запълнени. Жалко, че няма да е целият капацитет на стадиона. Не се и съмнявам, че ще стане хубав мач. Хората в региона заслужават всичко, което се случва, да се радват и те.

Има ли сили Арда да победи ЦСКА, който в първенството не е особено убедителен и може би ще е изморен след двубоя с румънския ЧФР Клуж?

- Мачовете на ЦСКА в Лига Европа и тези за първенство нямат нищо общо. Показват две лица. Вече пет поредни мача в шампионата нямат победа, а това е много за отбор като ЦСКА. Това, че в Лига Европа играят добре, си е за там. В Първа лигата картината е различна. Излизаме да се надиграваме и да вземем трите точки. Не мисля, че имаме слаби футболисти, за да се притесняваме от който и да е. За мен Арда по нищо не отстъпва на ЦСКА. Имаме равностойни играчи и всеки може да замени другия. Трябва само да си повярваме повече и да се раздадем на максимума.

Преди двубоя ви с Локомотив Пловдив Бруно Акрапович похвали офанзивните ви играчи - Коконов, Ковачев и Делев...

- Именно и по какво те отстъпват на тези на ЦСКА? Те са национали. Коконов също заслужава да е част от трикольорите. Как някой национал да отстъпва на някой от тях?

Разликата е единствено, че те играят в ЦСКА. Дотам. Оттам нататък за мен нещата са равни. Показва го и класирането. При победа дори ще ги изпреварим. В тази ситуация сега, който има повече желание и хъс, той печели. Защото отборите не могат да водят нормална подготовка. Постоянно има проблеми с коронавируса във всеки тим. Който има повече желание и е по-концентриран,си взима мачовете, събира точки и върви напред. Куп отбори сме в 3-4 точки разлика.

Очакваш ли този шампионат да е по-равностоен и оспорван след резултатите дотук и влизане в първата шестица ли е задачата пред Арда?

- Най-важното е всички да са здрави, да може да влезем пак в този ритъм, който бяхме преди карантината. И да показваме добри игри. Времето ще покаже. Отсега да говорим за шестици, осмици е рано. Виждате колко е динамична ситуацията и какво се случи през миналия сезон. За един момент нещата може да се променят толкова много.

Какво промени в отбора Николай Киров спрямо Стамен Белчев и как се работи с него, като бивш вратар?

- Вижда се, че и тук, както в Ботев (Пловдив), нещата му се получават. Внесе още повече спокойствие в отбора. Тактически играем по по-различен начин. Момчетата вече разбраха какво се иска от тях. Другите отбори още са изненадани, което само в плюс за нас и ни дава предимство.

Като бивш страж на ЦСКА не мога да не те питам за ситуацията с вратарите на "Армията". Взеха българин - Димитър Евтимов, но отново залагат на чужденец - Бусато?

- Не познавам Евтимов, за да имам някакво конкретно мнение за него. Там си имат треньори и те си преценяват кой да пази. За мен Бусато пазеше силно, но в ЦСКА си имат наставници и те си решават.

При вас през лятото дойде вратарят на Монтана Васил Симеонов, какви е мнението ти за него и конкуренцията с него?

- Разбираме се съвсем нормално. Тренираме здраво и всичко е наред. Той е вратар с качества и затова е в Арда.