Новият треньор на Арда - Димитър Димитров, говори за първи път, след като официално бе назначен начело на кърджалийци. Херо разкри и какви цели са му поставени. 

"Обадиха ми се от ръководството. Обясниха ми честно и коректно какво е моментното състояние. Видях, че хората са максимално честни и като че ли това ме спечели. Доста съм лъган във футбола. Обясниха ми проблемите. Въпреки всичко реших, че след като хората имат нужда от моята помощ, ще се отзова. Надявам се да продължа светлата диря, която създаде предишният треньор Николай Киров", каза Херо.

"Селекцията е свързана с бюджета. При нас нещата са по-сложни. Ще се опитаме да намерим нужните хора. В навечерието на първенството излязоха няколко футболисти и се получи дисбаланс на някои постове. Имаме само двама крайни защитници. При наказание оставаме без никого. Ще се опитаме да намери достойни заместници. Доста е труден процесът. Знаете, затвори трансферният прозорец в България, но трябва да излезем от ситуацията", продължи той.

"От части съм запознат със състоянието на отбора. Знам, че има контузени футболисти, други които след контузия влизат. Нашият щаб трябва да ги вдигне. Като бройка сме малко. Нямаме нужната вариативност".

"Ивайло Петков ми се обади, каза ми ситуацията. Той ми се обади. Казах му, че трябва да помисля и на следващия ден дадох отговор. След като съм приел условията, няма какво да се притеснявам. Приемам всичко каквото и да е. Въпреки разликата в бюджетите, отборът трябва да поддържа същото ниво. Почнахме добре, сега предстоят тежки мачове. Аз съм бил футболист, когато в Б група играеше Арда. Тогава играхме в контролна среща и това ми е единственият контакт с клуба. След като отборът влезе в А група го следя и гледам развитието му. Една от приятните изненади на българския футбол, която се дължи и на предния треньор".

"Все още нямаме цели, но моите амбиции са големи. Минималната задача е да сме в шестицата. Не сме на това положение, което трябва да бъдем, но трябва да вдигаме нивото и да печелим мачове. Имаме дисбаланс на определени позиции. Нашата роля и на спортния директор е именно да търсим хора. Нямам предвид имена, казах, че ще търся в момента със свободен трансфер", каза още Херо.

Спортният директор на кърджалийци Ивайло Петков заяви, че клубът търси генерален спонсор, който да помогне финансово.

"Търси се генерален спонсор. Надявам се някой да откликне и да помогне. Засега всичко е наред. Назначаваме Димитър Димитров и продължаваме да развиваме отбора От 10 дни съм официално в клуба. Ходил съм на детско=юношески мачове. Смятам, че за развитието на един клуб трябва да се развива школата. Арда е отбор, който не може да купува, а трябва да създава футболисти", каза Петков.

"В последния момент се разделихме с треньора по негово желание. Останахме и без основни футболисти. Имахме разговори с играчи, но не се случиха нещата. Това не ни спира да продължаваме да работим. Един футболист беше на медицински прегледи и те показаха, че не е здрав. Ще повторим на друго място и ако всичко е наред, ще го привлечем", прибави той.

Официално: Димитър Димитров-Херо е новият треньор на Арда

Официално: Димитър Димитров-Херо е новият треньор на Арда

Той ще изведе утре след обяд отбора на Арда на първа тренировка