Преслав Боруков се превърна в герой за Арда, тъй като се разписа на два пъти за драматичния успех на Арда над Славия с 3:2. Кърджалийци вече са на заветната седма позиция, която дава право на бараж за Европа.

"Минахме през много тежки моменти през целия сезон. Много бяхме ощетявани и вече дойде моментът, късметът да е наша страна. Абсолютно заслужена победа, абсолютна доминация над Славия, които само лежаха, падаха и бавеха играта. Щастлив съм, че шансът и спортната подготовка бяха на наша страна от доктора, през домакина и шофьора на автобуса - заслугата е на целият клуб", заяви Боруков.

Арда победи Славия с 3:2 в мач от 37-ия кръг на efbet Лига

Каква драма! Арда вече е седми след инфарктна победа над Славия, постигната чрез зрелищен обрат

Зрелищен обрат за кърджалийци

"Предстои ни още един финал до края и мога да сваля шапка на тези футболисти, защото за нас всеки мач е като финал и всеки оставя душата си на терена", каза още той.

"Всички сме допринесли за тази победа, така стана, че аз бях на правилното място в правилния момент и късметът бе на моя страна. Силно се надявам Ботев (Пловдив) да не прави изненади, а да продължи да си налага юношите срещу нас. Хубаво е да имат футболисти от България и да се реализира националния ни отбор. Нека да се развиват хора от школите, даже ги призовавам Ботев да си играят с юношите", завърши Боруков.