Треньорът на Арда - Николай Киров записа първа победа начело на тима. Това се случи в домакинството на бившия му клуб Ботев (Пловдив). Наставникът остана доволен от своите играчи, като разкри, че още търси оптималната схема на игра според техните качества.

Арда победи Ботев (Пд) с 1:0 в Първа лига

Арда сложи край на негативната серия, надхитри Ботев (Пд) и завърза интригата в група "Б"

Радослав Василев беше големият герой за клуба от Кърджали

"Опитахме да играем футбол, да задържаме топката, да комбинираме - много неща се получиха. Сменихме и схемата на игра, търсим оптималния вариант спрямо състезателите, с които разполагаме и техните качества. Вдигнахме процента на игра с топка, което досега липсваше. От там дойде успеха. Причината да сменим тактиката бяха качествата на нашите състезатели. Търсим оптималния вариант, не знам дали това изненада противника.

Доста е приятно, когато привържениците и на двата отбора скандират твоето име. Това означава, че аз и помощниците ми сме оставили следа в Ботев. Надявам се това да се случи и в Арда и тук - да постигнем успехи и да оставим следа.

В момента е по-важно как ще изглежда Арда догодина. Над това работим през седмицата. Търсим състезатели, които да вдигнат класата. Ако играем както днес, може да имаме още победи до края на сезона. Вече дойдоха двама нови с подписани договори. Представянето на Арда ще зависи от това каква селекция ще направим. Моментът за селектиране е доста труден, защото първенството продължава. Паузата е малка, което ще създаде допълнителни трудности. Милен Желев и Лъчезар Котев са подписали, но нямат право да играят", допълни Белия.

Вратарят на Арда Месут Юсуф: Дано да играем в Лига Европа

Вратарят на Арда Месут Юсуф: Дано да играем в Лига Европа

"Чувствам се невероятно"