Целим се този отбор да играе приятен футбол, разбира се, и да побеждаваме. За мен, колкото и да звучи нескромно, да се опитаме да се преборим за място в първата шестица. Това каза на пресконференция за началото на новия сезон старши треньорът на Арда - Александър Тунчев.

Той изрази задоволство от подготовката на кърджалийския тим, като подчерта, че резултатите от досегашните контроли не са от кой знае какво значение.

"Важно е футболистите да разбират изискванията, които имам към тях", обясни Тунчев и допълни, че няма контузени състезатели след натоварванията по време на тренировките.

"Единствено Лъчезар Котев няма да вземе участие в мача, защото изпитва леко неразположение. Всички други са на линия", каза старши треньорът на Арда 1924.

На въпрос дали е доволен от новите попълнения Тунчев отговори: "Ако говорите за тези, които са от началото с нас - да. Ако питате за Палмарис (Жозе Едералдо Да Силва Жуниор), ще му трябва още малко време за да се аклиматизира, защото той е играл в шампионат, който се провежда в Бразилия".

По отношение на Ласана Н'Диае, Тунчев изрази надежда, че тази седмица нещата ще се финализират.

"Очакваме от ЦСКА Москва последни подробности", обясни той.

Към момента в отбора на Арда не очакват нови футболисти, освен ако не привлече някой под наем.

"Знаете шампионата започва със седмица по-рано спрямо предишни първенства така, че до някаква степен ще бъде малко по-екстремно", заяви Тунчев.

Той подчерта, че има неща, върху които работи с тима и се надява все по-бързо да бъдат изчистени грешките, които допускат.

"Колкото и да звучи като клише - необходимо е още време. Аз съм нов треньор, запознавам се още с тях, с всеки един по отделно, с качествата, които притежават, така, че няма да бъде лесно. Но момента работят сериозно във всяка една тренировка и не мога да не съм доволен като треньор", допълни Тунчев.

По отношение на стартовия състав той обясни, че ще бъде на конкурентен принцип.

"Който показва през седмицата и се труди, че заслужава да играе. Разбира се, имам някаква яснота евентуално кои могат да започват, но пак казвам - няма да има определени хора, които във всеки един мач ще започват. Всичко зависи според момчетата, това което показват по време на тренировки и разбира се в мачовете", обясни Тунчев.

Той изрази надежда, че по този начин ще се създаде конкуренция в отбора, която ще помага не само на отбора, но и на всеки един от състезателите, "защото без конкуренция се отпускаш".

Отборът на Арда беше представен за новия сезон на "Арена Арда" преди контролата с Родопа (Смолян).

Последната контрола на Арда в Боровец завъши със загуба от Витоша (Бистрица)

Последната контрола на Арда в Боровец завъши със загуба от Витоша (Бистрица)

Срещата се игра на ст. "Искър" в Самоков