Александър Георгиев е поредното ново попълнение на Арда за новия сезон. Той през последните месеци игра като преотстъпен в Етър, а преди това в столичния Септември. Георгиев е младежки национал, като преди това е минал през всички възрастови групи в националния отбор. Играе като крило и обича често да отправя опасни удари към противниковата врата.

Сашо здравей, ти проведе вече няколко тренировки с новия си отбор Арда. Как се чувстваш?

- Здравейте. Добре се чувствам, както казахте проведох няколко тренировки с отбора. Момчетата много добре ме приеха в колектива всички се отнасят много добре с мен.

Защо избра Арда за продължение на твоята кариера?

- Проектът Арда е доста сериозен, имаме амбиции за сериозно представяне в Първа лига и искам да съм част от този проект.

Познаваш ли се с някои от съотборниците си?

- Лично не се познавам, играли сме един срещу друг по терените. Най-добре се познавам с Венци Василев, с когото играхме за последно в Етър.

Арда влезе в Първа лига и сега очакванията ще са по-големи. Ти си играл с ЦСКА и с други отбори в елита, имаш ли необходимото самочувствие за предстоящите мачове?

- Надявам се с моя опит да помогна, макар, че още съм млад футболист, но се надявам да натрупам още сериозен опит тук в Арда.

Разговаря ли със Стамен Белчев, с който се познавате от преди?

-Да, работили сме заедно в ЦСКА, разговаряхме и разбрах какви са неговите изисквания.

На коя позиция ти е по-удобно да играеш, тъй като можеш на няколко да си полезен?

- Най-добре се чувствам на крилото, но където каже треньорът там ще играя.

Забелязах, че на първата тренировка избра Пламен Крумов да си с него в един квадрат. Вярно ли е, че е добре да си по-близо до капитана?

- В началото малко ме бъзикаше, но като цяло доста добре ме прие като част от отбора.

Какво би казал на феновете?

- Да ни подкрепят във всеки един мач, защото ще са от голяма помощ и да вярват в нас.

Арда подписва договор за сътрудничество с Аталанта

Новак в Първа лига подписва договор за сътрудничество с Аталанта

Предвижда се треньори и методисти от Академията на италианския клуб да пристигнат в Кърджали, където да обучават колегите си от ДЮШ на Арда