Много качествени двубои и невероятни драми и обрати белязаха срещите от поредния ден от 12-то издание на IT Лигата. Денят започна със срещи от група "С", където очаквано фаворитите взеха своето и продължават във фазата на елиминациите. Водени от своя капита Стефан Джурелов състезателите на Лирекс надиграха убедително с 5:2 противниците от Куикстарт. Два гола за победата бяха дело на капитана, а по един добавиха Марин Спасов и Георги Писин, Антон Войнов от Куикстарт си заби автогол. Утехата за загубилия тим бяха двата гола на лидера Цветан Съйков.

В другия двубой от групата GB Servises макар и трудно надделя над Хюлет Пакард с 4:2 и след третата си победа оглави класирането в групата. Хриз Камбуров на два пъти, Даниел Дудовски и Борислав Енчев бяха точни за победителите. Венелин Гущанов и Тихомир Маджев реализираха за Хюлет Пакард.

Срещата между Мото Пфое и Софтуеър АГ в група "D" бе своеобразен финал за първото място. Мачът бе много оспорван и подчертано превъзходство на състава на Мото Пфое. Противникът Софтуеър АГ обаче изигра мача много правилно тактически и разчитайки на контраатаки, отбеляза две попадения дело на Вангел Костадинов и Атанас Тодоров. Голът за Мото Пфое вкара Ангел Гергинов, а минути преди края на двубоя Руслан Вуцов пропусна да реализира дузпа за отбора си.

Прави впечатление липсата на основния вратар на Мото Пфое Петьо Пушкаров (бивш призьор за най-добър вратар в Лигата), чието отсъствие се усетиха и феновете на тима, както и многобройните му привърженички от другите състави.

В среща без значение за крайното класиране в групата IВМ България победи с 2:1 Микрофокус и зае третото място в групата. Точни за победителите бяха Станислав Попов и Цветомил Василев, а Мартин Иванов се разписа за Микрофокус.

През невероятни обрати преминаха и срещите в група "Е". В първата от тях последният победител в Лигата  Мин. на правосъдието надигра драматично Интеркомпонент с 5:4. пет минути преди края Интеркомпонет водеше с 4:2 и се виждаше победител както в мача, така и в групата, но опитният и много обигран състав на Мин. на правосъдието обърна резултата и завърши с успех. Хеттрик за победителите реализира Васил Василев, а два гола добави Красимир Георгиев. Попаденията за симпатичния отбор на Интеркомпонент реализираха Ростислав Георгиев на два пъти, Петър Петров и Цанко Вълов.

И в последната среща за вечерта драмата бе пълна. Тимът на Юникодерс, който бе с две загуби до момента и беше с илюзорни шансове за класиране в следващата фаза се наложи с 5:2 над дебютанта Хемимонд. Интересното е, че минута преди края Юникодерс водеше с 5:1 и тези 4 гола разлика при възникнала въртележка в групата ги класираше за следващата фаза. За тяхно огромно съжаление обаче след втория гол на Хемимонд напред продължава тимът на Интеркомпонент. Попаденията в тази битка бяха дело на Ивайло Горетов (З гола) и Даниел Георгиев (2 гола) за Юникодерс и Тодор Петров и Християн Костов за Хемимонд.

Резултати:
06.07 (понеделник)

група"С"

Лирекс - Куикстарт       5:2
GB Servises - Хюлет Пакард  4:2

група"D"

Мото Пфое - Софтуеър АГ   1:2
IBM България - Микрофокус  2:1

група "Е"

Мин. на правосъдието - Интеркомпонент  5:4
Юникодерс - Хемимонд  5:2

Крайно класиране:

група"С"
1. GB Servises     9т.    11-4
2. Лирекс            6т.    14-4
3. Хюлет Пакард  3т.   7-13
4. Куикстарт       0т.     4 -15

група"D"
1. Софтуеър АГ    9т.     7-2
2. Мото Пфое       6т.     6-2
3. IBM България   3 т.    2-3
4. Микрофокус     0т.     2-10

група "Е"
1. Мин. на правосъдието    9т.       14-7
2. Интеркомпонент             3т.         7-7
3. Юникодерс                      3т.         6-8
4. Хемимонд                        3т.         6-11

Програма:
07.07 (вторник)

група "F"
17.30 Телелинк - Банксервиз
18.15 Мусала Софт - Ай Би Ем Глобал

група"G"
19.00 Станга - Еврошанс
19.45 Джонсън Контролс - ММ Солюшън

група "Н"
20.30 Евроком - Си Ес Си
21.15 Маг Студио - Полимекс