Големи изненади, обрати и драми белязаха последния ден от груповата фаза на 12-то издание на IT Лигата. Така се потвърди всеобщото мнение на участници и фенове, че това е най-силното, оспорвано и непредсказуемо издание на турнира.

В група "F" соченият предварително за фаворит трикратен носител на титлата Телелинк бе категорично надигран с 4:2 от все по-прогресиращия състав на Банксервиз. Четири гола за победата реализира Александър Гавазов, с което стна герой за тима си. Попаденията на Валентин Игнатов и Кирил Мавродиев бяха малка утеха за Телелинк, който с играта си разомарова и зае второто място в групата.

В последната среща от тази група традиционният участник Мусала бе разгромен от интернационалния тим IBM Global. Германецът Йенс Лагис реализира хеттрик, бразилецът Тадей добави два гола, а французинът Жофроа Матю отбеляза последното попадение за тима си. За Мусала точни бяха Росен Попов и Анислав Атанасов.

В група "G" двукратният победител в Лигата Станга разгроми с 8:1 състава на Еврошанс. Васил Генов се разписа на пет пъти, Христо Ангелов на два пъти, а Мартин Матев фиксира крайния резултат. Николай Данчев реализира единствения гол за отбора си в тазгодишното им участие.

В другата среща от групата се решаваше, кой ще е вторият отбор, продължаващ в директните елиминации. Макар и доста трудно тимът на Джонсън Контролс надделя с 1:0 над достойните си противници от ММ Солюшън след гол на Мартин Патарински.

В последната група "Н" още един от фаворитите и трикратен носител на титлата Евроком загуби двубоя и първото място в групата, падайки с 3:4 от амбициозния тим на Си Ес Си. Лидерът на отбора Бойко Нисторов отбеляза два гола за успеха, другите голове бяха дело на Живко Илиев и автогол на Борислав Георгиев от Евроком. Същият се разписа и за своите, а Кирил Глушков отбеляза два гола, които обаче не бяха достатъчни за победата.

В последната среща от груповата фаза на лигата дебютантът Полимекс победи със 7:2 Маг Студио. по два гола за отбора си реализираха Тихомир Георгиев, Пламен Илиев и Цветан Попов, а Светослав Костадинов бе автор на седмото попадение. Красимир Балев и Георги Николов се отчетоха за Маг Студио.

Така завържиха срещите в груповата фаза и първите два отбора от всяка група продължават в схемата на директните елиминации на осминафиналите.

Резултати:

07.07 (вторник)

група "F"
Телелинк - Банксервиз        2:4
Мусала Софт - Ай Би Ем Глобал     2:6

група"G"
Станга - Еврошанс                              8:1
Джонсън Контролс - ММ Солюшън     1:0

група "Н"
Евроком - Си Ес Си                              3:4
Маг Студио - Полимекс                       2:7

Крайно класиране:
група "F"
1. Банксервиз                    6 т.      7-7
2. Телелинк                        6 т.      7-5
3. IBM Global                      3 т.       7-6
4. Мусала                           3 т.       7-10

група "G"
1. Станга                           9 т.       16-2
2. Джонсън контролс        6 т.         8-4
3. ММ Солюшън                 3 т.         4-5
4. Еврошанс                      0 т.          1-18

група "Н"
1. Евроком                         6 т.        13-5
2. Си Ес Си                        6 т.         16-8
3. Полимекс                       6 т.         10-12
4. Маг Студио                   0 т.           4-23

Програма:

1/8 финали
09.07 (четвъртък)

18.30 Сап Лабс - Си Ес Си
19.15 Проксиад - Джонсън Контролс
20.00 GB Services - Телелинк
20.45 Софтуеър АГ - Интеркомпонент

10.07 (петък)

18.30 Мин. на правосъдието - Булгартрансгаз
19.15 Банксервиз - Кодикс
20.00 Станга - Лирекс
20.45 Евроком - Мото Пфое