Националният отбор на България по волейбол спечели в анкетата на Топспорт.бг „Спортните личности на месеца" за тим на месец май.

Двете победи на Казийски, Йорданов и компания в Световната лига натежаха повече от титлата и купата на футболистите на Левски. Волейнационалите събраха 53 процента от гласовете, срещу 26 за „сините". Трети в категорията останаха шампионките по баскетбол ЦСКА с 18 процента от вота. Отборът на Мартин Стоев печели за четвърти път тази престижна награда.

Изненадващо Цветан Генков е победител в категорията „Най-добър футболист, играещ у нас". Голмайсторът на първенството събра 41 процента от гласовете и изпревари бившия лауреат в анкетата Христо Йовов (29%). Трети остана друг играч на шампионите - Валери Домовчийски с 18 процента.

В останалите категории имаме познати победители. Димитър Бербатов спечели за осми пореден път отличието сред футболистите ни в чужбина. Звездата на Тотнъм има 75 процента, втори е бившият капитан на националния Стилян Петров с 15. Третото място е за завърналия се след контузия Мартин Петров (6 процента от вота).

Победителят в „М-Тел Мастърс" гросмайстор Веселин Топалов е пръв сред спортистите с 30 процента. Втора е полуфиналстката от Откритото първенство на Индонезия по бадминтон Петя Неделчева с 25 процента. Трета остана завърналата се на пистата след почти 2 години лъчезарна спринтьорка Ивет Лалова с 19 процента от гласовете.

Станимир Стоилов е най-добър треньор у нас, според вашите предпочитания. Мъри взе 47% от вота. Втори е наставникът на Неделчева Орлин Цветанов с 25 процента, а третото място е за предводителят на „червените ангели" Георги Божков.

В категорията „Спортен гаф на месеца" непрестижното първо място заеха хулиганските прояви на феновете на финала за Купата на България по футбол в Стара Загора. Ексцесиите събраха 46 процента от гласовете. Изказванията на Александър Томов, че сезонът в ЦСКА не е провален са класирани втори с 43 процента. Спирането на рубриката на Стоичков в „Ел Мундо Депортиво" заема третото място с 11 процента.