Най-важният двубой за Васлуй в кратката му история ще бъде идната сряда, когато тимът гостува на Цюрих в Лига Европа. Ако Васлуй спечели този мач ще излезе от групата и ще продължи участие и напролет.

Президентът на тима Порумбою изяви желанието си да закупи на полусезона Рапид Букурещ и да прехвърли там своето финансиране, насочено към футбола и респективно най-добрите играчи от Васлуй. При евентуални подобни обстоятелства преспективата пред Васлуй ще бъде да приключи сезона с играчи от юношеките състави, за да прибере парите от телевизионни права, а след това да прекрати участие в професионалния футбол поради липсата на финанси.

Всичко това може да се избегне, ако тимът победи в сряда Цюрих и продължи съществуването си, а и докара свежи пари в клубната каса. След като започна участие в груповата фаза на Лига Европа, Васлуй губи почти всеки двубой в първенството през уикенда и спестява сили за международното си участие през седмицата, както вероятно това ще се случи и днес, още повече предвид животоспасяващния двубой, който го чака след дни.

А иначе Унв.Клуж е един от двата тима, които са без загуба като домакини в Румъния, заедно с Рапид Букурещ и се бори със всички сили за квота за евро излаз следващия сезон. Днешният съперник ще бъде демотивиран и разконцентриран за конкретният двубой и Клуж вероятно ще се възползва от силната си домакинска форма, за да добави нови три точки по пътя си към челото на таблицата.

Прогноза: победа за Унив.Клуж

Сигурност: 60 %

Автор: Георги Сотиров