Трансферът на бившия вратар на Левски Николай Михайлов в Ливърпул бе избран от читателите на Топспорт.бг за най-успешен на футболист от "А" група в чужбина, в анкетата Спортните личности на юни.

Синът на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов спечели първата позиция с 39%. Подгласник на Михайлов-младши стана неговият съотборник в Ливърпул Михаил Александров. Юношата на ЦСКА събра 29 процента.

Читателите отредиха третото място за голмайстора на "А" група Цветан Генков. Преминалият от Локо (Сф) в руския Динамо (Москва) национал получи 17% от вота. На последното четвърто място, с по 8 процента, се наредиха трансферите на Станислав Ангелов в Енерги (Котбус) и на Петър Занев в Селта.

За Най-добър български спортист беше определена Тезджан Наимова. Русокосата спринтьорка събра 48 процента от гласовете. Второто място зае Ивет Лалова с 36%. Трети е бившият Световен шампион по шахмат Веселин Топалов с 10 процента. На последната четвърта позиция, с 5%, се нареди най-добрата българска бадминтонистка Петя Неделчева.

Читателите на Топспорт.бг бяха категорични в избора си за Най-добър български треньор и избраха селекционера на националния отбор на България по волейбол Мартин Стоев. Той зае първата позиция с 47%. Негов подгласник стана наставникът на Левски Станимир Стоилов с 26 процента. На трето място, с 16%, бе избран треньорът на баскетболния ЦСКА Георги Божков. Четвърти и пети, съответно с 8 и със 7 процента, се наредиха Стойко Цонев (лека атлетика) и Орлин Цветанов (бадминтон).

В класацията за Най-добър наш отбор Националният тим по волейбол спечели първото място с категоричните 69%. Втори се нареди Националният отбор по футбол с 19 процента, а трети стана Ансамбълът по художествена гимнастика с 10%.

Сагата около трансфера на Станислав Ангелов в Енерги (Котбус) пък спечели с 54 процента класацията за Спортен гаф на месеца. Второто място зае Околосветското пътешествие на волейболистите с 25%. 20 процента от читателите отредиха третото място за Скандалите около смъртта на Емил Коен.