Много емоции и драматични развръзки белязаха полуфиналите на 14-ото издание на IT Лигата. И двата полуфинални двубоя завършиха с определяне на победителя след изпълнение на дузпи.

В първият полуфинал съставът отборите на Транс Телеком и Синовейт не можаха да се победят в редовното време и завършиха 1:1. Интересното бе че и двете попадения бяха дело на състезателите на Транс Телеком.

Първо Момчил Момчилов откри в полза на отбора си, но малко по-късно Георги Бранеков си отбеляза автогол и така равенството се запази до края на срещата. И двата отбора бяха подкрепяни от многобройни агитки, които се опитваха да вземат превес един над друг извън терена.

При дузпите състезателите на Синовейт пропуснаха на 2 пъти, а тези на Транс Телеком само веднъж и това ги изпрати на финала.

Същият сценарий се получи и в следващия полуфинал, където един срещу друг застанаха съставите на Телелинк и GB. Равенството 1:1 и тук се запази в редовното време като точни за отборите си бяха: Иван Власев (Телелинк) и Владимир Вътков (GB).

При дузпите без да пропуснат нито една, момчетата от Телелинк показаха характер и майсторство, докато пропускът на Тихомир Каръков се оказа решаващ за загубата на GB.

Резултати:

1/2-финали

Транс Телеком - Синовейт 1:1 (5:4 след дузпи)

Телелинк - GB 1:1 (6:4 след дузпи)

Програма:

13.10 (сряда)

Финал за 3-4 място

20:00 - Синовейт - GB

Финал за титлата:

20:45 - Транс Телеком - Телелинк