Анализаторът на Topsport.bg Велислав Вуцов коментира изминалия 16-ти кръг на „А" група. Специалистът обърна особено внимание на скандалите в двубоя между Черно море и ЦСКА.

Ботев/Пловдив/ - Литекс 2-1

Липсата на публика при всяко положение се отрази негативно на срещата.Атмосферата на двубоя беше като на контролна среща - нещо нетипично, особено при публиката на Ботев.Заслужена победа за домакините, които поставени под натиск от последните лоши за тях резултати, бяха пределно мобилизирани и заслужиха трите точки в мача.

Срещата не беше от голямо качество, което се очакваше предварително, но важността от точките оправдава двата отбора за действията им на терена.Отборът на Литекс редува силни със слаби игри, което в някаква степан може да отдадем на младостта и неопитността на повечето играчи в отбора.

Лудогорец - Славия 4-0

Заслужена и категорична победа за шампиона дошла след като показаха не повече от 20% от техните възможности.Това е много добре и показва голямо израстване на техният отбор, предвид на тежката програма и важните мачове, които имат в Европа и във вътрешният шампионат. Само класни отбори взимат това, което има трябва с минимум усилия.Не бива да ги съдим , когато в определени срещи или периоди в тях са по-пасивни.Славия, която по принцип не искам да коментирам, не показа нищо добро и качествено с играта си и пътят надолу продължава.

Черно море - ЦСКА 2-1

Скандален мач, много война и битка, скандали и нерви и изключително малко футбол.Аз харесвам такива двубои - мъжки и оспорвани и смятам че хората които са били на стадиона или са го гледали по телевизията. са останали доволни от характера и заряда на мачът.

За жалост, определено съдийството в този двубой беше лошо и определено повлия на крайния резултат от срещата. И ако е от видно интервюто на Георги Илиев след мача, че е нямало фаул при изравнителният гол за домакините, то дузпата за тях, неотсъдената такава за гостите, са дискусионни моменти, за които всеки има дадено мнение. Аз също  имам, но няма да го кажа. При всяко положение, ще коментирам  две неща,в които съм убеден и мисля ,че не би трябвало да има диспут. Първо - ЦСКА отбеляза абсолютно редовен гол в 55-мин. ,който беше отменен и второ - ситуацията, в която Стойчо Младенов бе отстранен от пейката Той реагира на нарушение срещу свой играч около линията на наказателното поле - явен фаул, който не беше отсъден и мисля че треньорът на гостите със сигурност беше прав в тази ситуация. Той бе и много афектиран от предходните такива. Аз го оправдавам и съжалявам и смятам, че ако има някаква правда, то той не бива да бъде наказан. Моето мнение е че гл. съдия в този мач, независимо че се води за един от водещите у нас, трябва да приключи своята кариера. На няколко пъти поне, които аз знам, си позволява тенденциозност в една или друга посока.

Локомотив/София/ - Любимец 1-0

Рутинна победа на отборът, който в момента е в по-добро игрово и точково състояние. Пореден гол на Маркиньос, който го превръща в една безценна единица за Локомотив.

Нефтохимик - Черноморец/Бургас/ 1-0

Ще започна от там, че не приемам за нормално дербито на Бургас да се играе в Сливен или където и да е другаде извън Бургас.Резултатите от двата мача между тези два бургаски тима , а вече и моментното класиране на двата отбора показват, че Черноморец е несправедливо по-толерираният отбор, който играе и тренира на ст.Лазур, а Нефтохимик тренира по села и полянки и играе в други градове.

Не съм запознат точно защо е така, но помня, че този стадион бе построен от шефовете на Нефтохимик във време, когато той беше водещ отбор. Не казвам нищо лошо, а просто мисля че трябва да се направи така и Нефтохимик да играе на този стадион.

За мача мога да кажа следното - по-добрият отбор заслужено победи, като само неумението на нападателите на Нефтохимик в завършващата фаза задържа резултата при минималното 1-0. Изпуснатата дузпа и няколкото изгодни положения можеха да направят победата на символичните домакини още по-изразителна.От щаба на Черноморец трябва да спрат с постоянния плач и безпочвени оправдания , а да се захванат яко за работа , защото пътят им към Б група е вече като построена права и чисто нова магистрала.

Доколкото знам, заплати и премии в Черноморец са платени абсолютно всички навреме, имат 10-11 чужденци и не лошо български играчи, които са предпоставка за класиране в първата седмица ,а не а спринт към Б група.

Берое - Локомотив/Пловдив/ 3-0

Също интересен и важен двубой с голямо значение и за двата отбора.Домакините с важната си победа продължават борбата за класиране в първата седмица.Бюджетът, добрите футболисти и страхотната публика задължават отборът от Ст. Загора да направят всичко възможно да са сред първите седем, защото ако останат по-назад ще е сериозен провал и отстъпление за тях.

Гостите от Локомотив след добрите резултати и сериозната и челна позиция, която имаха в таблицата и при загубите на ЦСКА и Литекс, успех в този кръг можеше да им даде втора позиция в таблицата и още по сериозно и уверено да мечтаят.За тяхна жалост обаче, те изиграха един доста слаб и посредствен мач .

Берое пределно мобилизирани и концентрирани ,след слабите си два-три мача преди това направиха всичко необходимо да са на друго ниво и заслужено победиха.

Левски - Пирин/Г.Делчев/ 4-1

Лека и очаквана победа за Левски , от която не трябва да се правят никакви изводи -  нито за единия, нито за другия отбор.